Prepnúť na plnú verziu


Bezplatná analýza vzoriek vody

Táto informácia bola publikovaná od 21. 03. 2016 do 23. 03. 2016

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s., už tradične pri príležitosti Svetového dňa vody vykonáva bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní na prítomnosť dusičnanov a celkovú tvrdosť.

Záujemcovia môžu od pondelka 21. marca do stredy 23. marca 2016 v čase od 8:00 do 16:00 hod. priniesť vzorky vody do priestorov laboratórií BVS na Bojnickej ulici č. 6 v Bratislave (autobusy 53, 63, 65 a 96 - zastávka Vozovňa Trnávka - Bojnická).


POSTUP PRI ODBERE VZORIEK:

  1. 3 dcl plastovú fľašu niekoľkokrát dôkladne vypláchnite vodou. (Sklenené fľaše a nádoby nad pol litra nebudeme prijímať.)
  2. Vodu nechajte cca 2 - 5 minút odtiecť dostatočne silným prúdom.
  3. Fľašu naplňte až po okraj tak, aby nad vrchnákom nebol takmer žiadny vzduch a uzavrite ju.
  4. Takto odobranú vzorku vody je potrebné priniesť v stanovenom čase do laboratórií BVS (na Bojnickú ulicu č. 6).
  5. Každá fľaša bude označená identifikačným číslom. Pod týmto číslom bude zverejnený výsledok analýzy.

 

Výsledky budú postupne zverejňované v priestoroch kontaktných centier BVS, na webovej stránke www.bvsas.sk alebo sa môžete informovať na call centre BVS.

Minulý rok pracovníci laboratórií BVS preverili viac ako 1 300 vzoriek vody. Viac ako štvrtina z nich bola nevyhovujúca, pretože obsahovala viac dusičnanov ako je povolený limit. Ani ostatné vzorky, ktoré vyhovovali testovaným ukazovateľom, však nemusia spĺňať ďalšie kritériá – na rozdiel od pitnej vody dodávanej vodárenskými spoločnosťami verejnou vodovodnou sieťou, ktorá spĺňa všetky požiadavky stanovené legislatívou.