Prepnúť na plnú verziu


Pezinok má schválený vyrovnaný rozpočet

Táto informácia bola publikovaná od 01. 12. 2015 do 16. 12. 2015

Na svojom riadnom zasadaní 26. novembra schválili poslanci Mestského zastupiteľstva v Pezinku najdôležitejší dokument roka a to rozpočet mesta na rok 2016. Rozpočet je vyrovnaný, vo výške 15 934 161 eur a je základným predpokladom k trvalo udržateľnému rozvoju mesta.

Podľa vyjadrenia primátora mesta Olivera Solgu je aj budúcoročný schválený rozpočet výsledkom dlhodobej pozitívnej ekonomickej stratégie mesta, pretože popri plnení všetkých základných funkcií mesta zostávajú prostriedky aj na rozvoj kultúry, športu a sociálnych projektov. Za hlavný argument dobrého hospodárenia považuje primátor nielen nedávne úspešné umiestnenie mesta v hodnotení ekonomických kritérií INEKO, ale najmä to, že vedenie mesta nemusí a ani nechce zaťažovať svojich občanov zvýšenými daňami a poplatkami, tak ako sa to deje v iných mestách.

Rozpočet podporili poslanci: Pavol Alexy, Miloš Andel, René Bílik, Ján Čech, Ľubomír Čech, Milan Čech, Richard Demovič, František Féder, Gabriel Guštafík, Jozef Chynoranský, Elena Jurčíková, Marián Pátek, Juraj Pátek, Tomáš Pitoňák, Adam Solga a Drahomír Šmahovský.

Rozpočet mesta nepodporili poslanci OZ Srdce Pezinka: Milan Grell, Igor Hianík, Jozef Mikláš, Božena Mizerová, Marián Šípoš, Roman Šmahovský, Kvetoslava Štrbová, Viktória Tahotná a Elena Žárska, ktorí sa zdržali.