Prepnúť na plnú verziu


Predĺženie termínu výstavby zimného štadióna neprešlo o jeden hlas

Táto informácia bola publikovaná od 27. 10. 2015 do 31. 10. 2015

Na včerajšom mimoriadnom zasadaní Mestského zastupitel'stva v Pezinku mali poslanci predĺžiť zmluvu na výstavbu zimného štadióna o jeden rok. Spoločnosť Aréna Pezinok, ktorá vyhrala so svojim projektom súťaž a zaviazala sa, že na vlastné náklady vybuduje zimný štadión do konca tohto roka, požiadala Mesto už v auguste o predĺženie lehoty do 30. 11. 2016, pre objektívne príčiny, ktoré vznikli v priebehu príprav výstavby.

Na schválenie tejto žiadosti bola potrebná trojpätinová väčšina, teda minimálne 15 z 25 hlasov poslancov. Návrh však neprešiel o jeden hlas predovšetkým preto, že prítomní poslanci za OZ Srdce Pezinka sa všetci hlasovania zdržali. Predĺženie termínu nepodporili poslanci M. Šipoš, K. Štrbová, B. Mizerová, V. Tahotná, J. Mikláš, I. Hianik a R. Šmahovský. Z ostatných poslancov nehlasovali R. Demovič (Smer - SD) a J. Chynoranský (SDKÚ - DS).

Podl'a vyjadrenia primátora Olivera Solgu je správanie sa poslancov za Srdce Pezinka škandalózne. Aj týmto hlasovaním podl'a primátora len potvrdili, že sú im záujmy a požiadavky občanov ukradnuté. Ešte nie je celkom zrejmé, aké následky bude toto nezmyselné politikárčenie mať, ale ak zimný štadión napokon v Pezinku stáť nebude, môžu sa ísť občania pod'akovať predovšetkým poslancom za Srdce Pezinka.
Zároveň primátor ubezpečuje občanov, že v rámci možností urobí všetko preto, aby rokovania so spoločnosťou Aréna PK pokračovali a viedli k vybudovaniu štadióna v najbližšej budúcnosti.