Prepnúť na plnú verziu


Správa cintorínov upozorňuje

Táto informácia bola publikovaná od 19. 10. 2015 do 19. 11. 2015

Žiadame nájomcov hrobov, aby si preverili, či majú uhradený nájom za hrobové miesto, či majú vystavenú platnú Nájomnú zmluvu, či ohlásili na Správe cintorínov prípadnú zmenu adresy nájomcu.

Upozorňujeme, že na každú prácu, aj na svojpomocnú úpravu hrobu, si je nájomca povinný vyžiadať na Správe cintorínov povolenie na práce, na ktorom je uvedený charakter prác a zhotoviteľ.

Vyzývame občanov, aby pri zadávaní zákaziek na úpravy hrobov veľmi uvážlivo postupovali pri výbere dodávateľských firiem. Množia sa prípady, kedy podľahnú lákavým ponukám na najnižšiu cenu a zľavy na požadované práce a výsledok nezodpovedá očakávaniu.

Správa cintorínov upozorňuje, že pri porušení pravidiel, kedy dôjde k znečisteniu okolia upravovaného hrobu, poškodeniu susedných hrobov, kedy je zemina skládkovaná mimo vyhradený priestor, kedy zhotoviteľ prác ponechá betónové zvyšky v areáli cintorínov, zodpovedá za činnosť dodávateľa,  občan – objednávateľ prác. Každé porušenie Prevádzkového poriadku pohrebísk v Pezinku, bude riešené ako priestupok.

Opakovane dochádza zo strany „živnostníkov“ k oslovovaniu návštevníkov cintorínov s ponukou na práce pri úpravách hrobov. V snahe získať zákazku, vyvíjajú na občanov nátlak a  najme starší občania na ich zdanlivo výhodné ponuky pristúpia.

Oslovovanie a  ponúkanie služieb je na cintorínoch mesta zakázané ! V prípade, že sa s takouto činnosťou stretnete, informujte prosím Mestskú políciu.


 

Správa cintorínov