DOMElement Object ( [tagName] => img [schemaTypeInfo] => [nodeName] => img [nodeValue] => [nodeType] => 1 [parentNode] => (object value omitted) [childNodes] => (object value omitted) [firstChild] => [lastChild] => [previousSibling] => (object value omitted) [nextSibling] => (object value omitted) [attributes] => (object value omitted) [ownerDocument] => (object value omitted) [namespaceURI] => [prefix] => [localName] => img [baseURI] => [textContent] => ) DOMDocument Object ( [doctype] => (object value omitted) [implementation] => (object value omitted) [documentElement] => (object value omitted) [actualEncoding] => [encoding] => [xmlEncoding] => [standalone] => 1 [xmlStandalone] => 1 [version] => [xmlVersion] => [strictErrorChecking] => 1 [documentURI] => [config] => [formatOutput] => [validateOnParse] => [resolveExternals] => [preserveWhiteSpace] => 1 [recover] => [substituteEntities] => [nodeName] => #document [nodeValue] => [nodeType] => 13 [parentNode] => [childNodes] => (object value omitted) [firstChild] => (object value omitted) [lastChild] => (object value omitted) [previousSibling] => [attributes] => [ownerDocument] => [namespaceURI] => [prefix] => [localName] => [baseURI] => [textContent] => Dňa 17. septembra 2005 (sobota) sa uskutoční III. ročník medzinárodnej súťaže vo varení fazuľovej polievky FYZULNAČKA 2005; súťaž sa koná v rámci Vinobrania v centre Pezinka na Potočnej ulici (pri evanjelickom kostole). Základné informácie: Súťažné tímy zostavené z troch členov si zabezpečia dobrú náladu, správny recept na tú najfyzulnačku zo zelenej fazuľky, suchej, bielej, farebnej, strakatej, bôbu, cíceru a pod., vÅ¡etky ingrediencie do polievky, (fazuľa, mäso môžu byÅ¥ predvarené). Varí sa v kotlíkoch ( min 10 l). najlepÅ¡ie v kotlinách, alebo otvorenom ohni, ktoré si tímy sami zabezpečia (plynové horáky nie sú povolené). Súťažiaci si ďalej zabezpečia varechu a naberačku, prípadne i sekerku. Organizátori zabezpečia priestory s plnou hygienickou výbavou (voda, WC), oceľové podložky pod oheň, drevo, misky, lyžičky, servítky a chlieb na koÅ¡tovanie účastníkom, občerstvenie (víno, burčiak, nealko), kultúrny program, pracovné stoly pre súťažiacich, ceny do súťaže, pamätné diplomy pre každý súťažný tím. Na požiadanie vydáme povolenie na ranný vjazd motorového vozidla do priestoru varenia. Akcia bude mediálne propagovaná. Hodnotenie, degustácia: Každá polievka bude ohodnotená medzinárodnou odbornou porotou (5 členov). NávÅ¡tevníci hodnotia na základe zakúpených lístkov tú polievku, ktorú si zvolia. Ceny: Budú! Hodnotné i hodnotnejÅ¡ie za najlepÅ¡iu fyzulnačku podľa hlasovania laickej verejnosti najlepÅ¡iu fyzulnačku podľa odbornej poroty Program:   9.00 hod.   prezentácia, rozmiestnenie tímov do priestoru, spoločné fotografovanie "varičov" 10.00 hod. odÅ¡tartovanie varenia výstrelom z dela majstra Belicu 12.00 hod. ukončenie varenia (výstrel z dela) 14.00 hod. vyhlásenie výsledkov súťaže, odovzdávanie cien a diplomov 14.15 hod. voľné pojedanie, popíjanie a podebatovávanie s priateľmi 16.00 hod. ukončenie celej akcie FYZULNAČKA 2005 Sprievodný program: V areáli varenia bude kultúrny program a tiež bude zabezpečený bufet. Podujatie sa koná za každého počasia Kontakty: Mestský úrad Pezinok, Radničné nám. 7; tel.: 033/6901 102, fax: 033/641 23 03, e:  eva.lupova@msupezinok.sk Šéf akcie: Ing. Pavol BoriÅ¡, tel.: 0907/220 492 ) DOMElement Object ( [tagName] => img [schemaTypeInfo] => [nodeName] => img [nodeValue] => [nodeType] => 1 [parentNode] => (object value omitted) [childNodes] => (object value omitted) [firstChild] => [lastChild] => [previousSibling] => (object value omitted) [nextSibling] => (object value omitted) [attributes] => (object value omitted) [ownerDocument] => (object value omitted) [namespaceURI] => [prefix] => [localName] => img [baseURI] => [textContent] => ) DOMDocument Object ( [doctype] => (object value omitted) [implementation] => (object value omitted) [documentElement] => (object value omitted) [actualEncoding] => [encoding] => [xmlEncoding] => [standalone] => 1 [xmlStandalone] => 1 [version] => [xmlVersion] => [strictErrorChecking] => 1 [documentURI] => [config] => [formatOutput] => [validateOnParse] => [resolveExternals] => [preserveWhiteSpace] => 1 [recover] => [substituteEntities] => [nodeName] => #document [nodeValue] => [nodeType] => 13 [parentNode] => [childNodes] => (object value omitted) [firstChild] => (object value omitted) [lastChild] => (object value omitted) [previousSibling] => [attributes] => [ownerDocument] => [namespaceURI] => [prefix] => [localName] => [baseURI] => [textContent] => Dňa 17. septembra 2005 (sobota) sa uskutoční III. ročník medzinárodnej súťaže vo varení fazuľovej polievky FYZULNAČKA 2005; súťaž sa koná v rámci Vinobrania v centre Pezinka na Potočnej ulici (pri evanjelickom kostole). Základné informácie: Súťažné tímy zostavené z troch členov si zabezpečia dobrú náladu, správny recept na tú najfyzulnačku zo zelenej fazuľky, suchej, bielej, farebnej, strakatej, bôbu, cíceru a pod., vÅ¡etky ingrediencie do polievky, (fazuľa, mäso môžu byÅ¥ predvarené). Varí sa v kotlíkoch ( min 10 l). najlepÅ¡ie v kotlinách, alebo otvorenom ohni, ktoré si tímy sami zabezpečia (plynové horáky nie sú povolené). Súťažiaci si ďalej zabezpečia varechu a naberačku, prípadne i sekerku. Organizátori zabezpečia priestory s plnou hygienickou výbavou (voda, WC), oceľové podložky pod oheň, drevo, misky, lyžičky, servítky a chlieb na koÅ¡tovanie účastníkom, občerstvenie (víno, burčiak, nealko), kultúrny program, pracovné stoly pre súťažiacich, ceny do súťaže, pamätné diplomy pre každý súťažný tím. Na požiadanie vydáme povolenie na ranný vjazd motorového vozidla do priestoru varenia. Akcia bude mediálne propagovaná. Hodnotenie, degustácia: Každá polievka bude ohodnotená medzinárodnou odbornou porotou (5 členov). NávÅ¡tevníci hodnotia na základe zakúpených lístkov tú polievku, ktorú si zvolia. Ceny: Budú! Hodnotné i hodnotnejÅ¡ie za najlepÅ¡iu fyzulnačku podľa hlasovania laickej verejnosti najlepÅ¡iu fyzulnačku podľa odbornej poroty Program:   9.00 hod.   prezentácia, rozmiestnenie tímov do priestoru, spoločné fotografovanie "varičov" 10.00 hod. odÅ¡tartovanie varenia výstrelom z dela majstra Belicu 12.00 hod. ukončenie varenia (výstrel z dela) 14.00 hod. vyhlásenie výsledkov súťaže, odovzdávanie cien a diplomov 14.15 hod. voľné pojedanie, popíjanie a podebatovávanie s priateľmi 16.00 hod. ukončenie celej akcie FYZULNAČKA 2005 Sprievodný program: V areáli varenia bude kultúrny program a tiež bude zabezpečený bufet. Podujatie sa koná za každého počasia Kontakty: Mestský úrad Pezinok, Radničné nám. 7; tel.: 033/6901 102, fax: 033/641 23 03, e:  eva.lupova@msupezinok.sk Šéf akcie: Ing. Pavol BoriÅ¡, tel.: 0907/220 492 ) Mesto Pezinok | Aktuálne informácie
Prepnúť na plnú verziu


Fyzulnačka 2005

Táto informácia bola publikovaná od 23. 08. 2005 do 17. 09. 2005
Dňa 17. septembra 2005 (sobota) sa uskutoční III. ročník medzinárodnej súťaže vo varení fazuľovej polievky FYZULNAČKA 2005; súťaž sa koná v rámci Vinobrania v centre Pezinka na Potočnej ulici (pri evanjelickom kostole).

Základné informácie:
  • Súťažné tímy zostavené z troch členov si zabezpečia dobrú náladu, správny recept na tú najfyzulnačku zo zelenej fazuľky, suchej, bielej, farebnej, strakatej, bôbu, cíceru a pod., všetky ingrediencie do polievky, (fazuľa, mäso môžu byť predvarené). Varí sa v kotlíkoch ( min 10 l). najlepšie v kotlinách, alebo otvorenom ohni, ktoré si tímy sami zabezpečia (plynové horáky nie sú povolené). Súťažiaci si ďalej zabezpečia varechu a naberačku, prípadne i sekerku.
  • Organizátori zabezpečia priestory s plnou hygienickou výbavou (voda, WC), oceľové podložky pod oheň, drevo, misky, lyžičky, servítky a chlieb na koštovanie účastníkom, občerstvenie (víno, burčiak, nealko), kultúrny program, pracovné stoly pre súťažiacich, ceny do súťaže, pamätné diplomy pre každý súťažný tím. Na požiadanie vydáme povolenie na ranný vjazd motorového vozidla do priestoru varenia. Akcia bude mediálne propagovaná.
Hodnotenie, degustácia:
  • Každá polievka bude ohodnotená medzinárodnou odbornou porotou (5 členov). Návštevníci hodnotia na základe zakúpených lístkov tú polievku, ktorú si zvolia.
Ceny:
Budú! Hodnotné i hodnotnejšie za
  1. najlepšiu fyzulnačku podľa hlasovania laickej verejnosti
  2. najlepšiu fyzulnačku podľa odbornej poroty
Program:
  9.00 hod.   prezentácia, rozmiestnenie tímov do priestoru, spoločné fotografovanie "varičov"
10.00 hod. odštartovanie varenia výstrelom z dela majstra Belicu
12.00 hod. ukončenie varenia (výstrel z dela)
14.00 hod. vyhlásenie výsledkov súťaže, odovzdávanie cien a diplomov
14.15 hod. voľné pojedanie, popíjanie a podebatovávanie s priateľmi
16.00 hod. ukončenie celej akcie FYZULNAČKA 2005

Sprievodný program:
V areáli varenia bude kultúrny program a tiež bude zabezpečený bufet.
Podujatie sa koná za každého počasia

Kontakty:
Mestský úrad Pezinok, Radničné nám. 7; tel.: 033/6901 102, fax: 033/641 23 03, e:  eva.lupova@msupezinok.sk
Šéf akcie: Ing. Pavol Boriš, tel.: 0907/220 492