Prepnúť na plnú verziu


Prieskum mobility obyvateľstva

Táto informácia bola publikovaná od 11. 09. 2013 do 03. 12. 2013

Slovenská republika sa aj prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie zisťovania o cezhraničnej mobilite medzi Rakúskom a Slovenskom pod názvom Dopravno-sociologický prieskum mobility obyvatel'stva podl'a metodiky KOMOD na území Bratislavského a Trnavského regiónu" (Brawisimo), ktoré sa v týchto dňoch rozbieha v prihraničných regiónoch oboch krajín.
Ciel'om projektu je získanie údajov o mobilite obyvaterov prihraničných regiónov na rakúskej aj slovenskej strane. Výsledky zisťovania budú podkladom pre efektívnu dopravnú politiku, cielené opatrenia v oblasti dopravy, dopravné prognózy a modelovanie dopravy.

Na Slovensku bude do zisťovania zaradených 12 650 domácností v náhodne vybratých obciach a mestách Bratislavského a Trnavského samosprávneho kraja, medzi ktorými je aj mesto Pezinok.

Zist'ovanie sa uskutoční od 4. septembra do 13. decembra 2013. V tomto období vybrané domácnosti vo Vašom meste navštívi pracovník
poverený funkciou opytovatel'a, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely.

Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a ochranu osobných údajov upravuje zákon č. 122/2013 v znení neskorších predpisov. Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.