Prepnúť na plnú verziu


Pôstna krabička pre Afriku

Táto informácia bola publikovaná od 16. 03. 2012 do 16. 04. 2012

Tohtoročnou zbierkou a kampaňou pod názvom "Pôstna krabička pre Afriku" chce Slovenská katolícka charita venovať zvýšenú pozornosť práve deťom postihnutým HIV a AIDS v krajinách Subsaharskej Afriky so špeciálnym zameraním na Ugandu, kde žije podľa údajov OSN až 2 milióny sirôt, ktoré stratili jedného alebo obidvoch rodičov, kvôli HIV a AIDS.
Myšlienka pôstnej krabičky v sebe nesie posolstvo pôstnej doby s myšlienkou na ľudí, ktorí sú v núdzi. Malá farebná krabička tak môže byť naplnená nádejou, modlitbami a šancou na lepší život pre tisíce ľudí v núdzi, ktorú môže priniesť každé darované euro.

Vyzbierané prostriedky budú použité na dostavbu Centra pre deti postihnuté HIV a AIDS v oblasti Adjumani, ktoré SKCH začala stavať ešte minulý rok. Po jeho dokončení sa do centra budú prijímať deti, ktorých rodičia zomreli na AIDS a príbuzní sa o nich nedokážu postarať. Deťom sa v centre bude poskytovať strava, zdravotnícka starostlivosť a podpora vzdelania cez program Adopcia na diaľku. Miestni terénni pracovníci budú tiež pomáhať rodinám s deťmi, ktoré sú HIV pozitívne a to formou poradenstva v oblasti výživy, zdravotníckej starostlivosti a hygieny.

Pozrite si viac o centre: www.youtube.com.

Ďalšie informácie o tejto kampani nájdete na stránke www.charita.sk/app/webroot/postnakrabicka/aktuality.php.