Prepnúť na plnú verziu


Prieskum Európska sociálna sonda 2010 realizovaný i v Pezinku

Táto informácia bola publikovaná od 03. 11. 2010 do 31. 01. 2011

Mesto Pezinok bolo náhodným výberom vybrané do celoeurópskeho prieskumu s názvom Európska sociálna sonda 2010. Znamená to, že externí spolupracovníci - anketári spoločnosti GfK Slovakia v našom meste uskutočnia rozhovory v náhodne vybraných domácnostiach.

Koordinátorom tohto prieskumu na Slovensku je Spoločenskovedný ústav Slovenskej akadémie vied a jeho realizátorom spoločnosť GfK Slovakia, s. r. o. Ide o piatu vlnu prieskumu (posledná sa realizovala pred dvoma rokmi), ktorého cieľom je zmapovať názory ľudí na rôzne dôležité otázky týkajúce sa Slovenska. Prieskum prebieha súbežne v 27 krajinách Európy a má za cieľ pomôcť pochopiť, aké názory, predstavy a presvedčenia majú ľudia v rôznych európskych krajinách.

Prieskum prebieha v mesiacoch november 2010 až január 2011. Anketári GfK Slovakia, ktorí realizujú v náhodne vybraných domácnostiach osobné rozhovory, sa preukazujú anketárskym preukazom i osobitným sprievodným listom. Rozhovor zaznamenávajú do dotazníka. Všetky informácie, ktoré respondenti poskytnú, sa považujú sa prísne dôverné a v žiadnom prípade sa nebudú spájať s menom ani adresou osoby, ktorá ich poskytla. S menami respondentov sa zaobchádza v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov.

Ak by ste potrebovali o prieskume doplňujúce informácie, môžete sa obrátiť na projektovú manažérku GfK Slovakia Danu Kosecovú, poverenú týmto projektom; tel.: 02/57 371 216, e-mail: dana.kosecova@gfk.com.
Okrem toho informácie o tomto projekte môžete nájsť na teletexte Slovenskej televízie - okruhu Dvojka a Trojka, ako aj na internetovej stránke www.gfk.sk.