Prieskum mobility obyvateľstva

Táto informácia bola publikovaná od 11. 09. 2013 do 03. 12. 2013

Slovenská republika sa aj prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie zisťovania o cezhraničnej mobilite medzi Rakúskom a Slovenskom pod názvom Dopravno-sociologický prieskum mobility obyvatel'stva podl'a metodiky KOMOD na území Bratislavského a Trnavského regiónu" (Brawisimo), ktoré sa v týchto dňoch rozbieha v prihraničných regiónoch oboch krajín.
Ciel'om projektu je získanie údajov o mobilite obyvaterov prihraničných regiónov na rakúskej aj slovenskej strane. Výsledky zisťovania budú podkladom pre efektívnu dopravnú politiku, cielené opatrenia v oblasti dopravy, dopravné prognózy a modelovanie dopravy.

Na Slovensku bude do zisťovania zaradených 12 650 domácností v náhodne vybratých obciach a mestách Bratislavského a Trnavského samosprávneho kraja, medzi ktorými je aj mesto Pezinok.

Zist'ovanie sa uskutoční od 4. septembra do 13. decembra 2013. V tomto období vybrané domácnosti vo Vašom meste navštívi pracovník
poverený funkciou opytovatel'a, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely.

Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a ochranu osobných údajov upravuje zákon č. 122/2013 v znení neskorších predpisov. Za ochranu dôverných aj osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.