Projekt Mladí filantropi - Peniaze pre mladých

Táto informácia bola publikovaná od 26. 04. 2012 do 06. 05. 2012

Máš dobrý nápad a nemáš peniaze na jeho realizáciu?
Si vo veku 12 – 25 rokov a žiješ v Pezinku, Modre alebo okolí?
Rád by si podporil aktivity mladých ľudí vo svojom okolí?

Zorganizuj športovú akciu, naplánuj vzdelávanie, pomôž slabším a my pomôžeme tebe. Buď aktívny, tvorivý a vyskúšaj si realizáciu projektu v treťom sektore. Získaš skúsenosti, pomôžeš a ešte budeš mať skvelú referenciu o praxi. Ozvi sa na filfriends@gmail.com, nájdi nás na facebooku alebo www.filfriends.wbl.sk.

Podmienky získania finančnej podpory Mladých Filantropov: Filfriends
• projekt zameraný na voľnočasové aktivity mládeže alebo rozvoj regiónu
• maximálna výška grantu: 350 eur/projekt
• realizácia mladými ľuďmi (12-25 rokov) v Pezinku, Modre a okolí
• vyúčtovanie a realizácia do konca júla 2012
• predložený na formulári filfriends, doručený do 6. 5. 2012 elektronicky na filfriends@gmail.com alebo revia@revia.sk

Tešíme sa aj na Tvoj projekt!


Projekt Mladí filantropi ďakuje za podporu:
  • Malokarpatskej komunitnej nadácii REVIA
  • Nadácii SPP
  • Asociácii komunitných nadácií Slovenska
  • mestu Modra



Viac informácií o projekte:
V tomto roku pokračuje už 8. ročník klubu Mladých filantropov za podpory Malokarpatskej komunitnej nadácie REVIA, Nadácie SPP a Asociácie komunitných nadácií Slovenska.

Projekt Mladí filantropi je jedinečný, pretože aktívne zapája mladých ľudí do dobrovoľných aktivít a samotného procesu re-grantingu, učí ich zodpovedne a efektívne nakladať so zverenými finančnými prostriedkami, učí ich potrebným zručnostiam (komunikácia, medializácia, práca v tíme, manažovanie projektov...). Počas dvoch ročníkov bolo takto vyškolených 160 mladých ľudí na celom Slovensku. Takáto skúsenosť je pre mladých ľudí jedinečná a trvalá.

Ide o rovesnícky program, kde podporené projekty odrážajú skutočné potreby cieľovej skupiny – mladých ľudí a miestnych komunít. Zárukou sú práve mladí filantropi, ktorí vedia podmienky programu „ušiť na mieru“ svojim rovesníkom. Podporujú aj neformálne skupiny či jednotlivcov, ktorých šanca získať podporu je nízka, pomáhajú im s prípravou projektov.
Program využíva zverené finančné prostriedky maximálne efektívne. Veľká časť realizácie je na mladých filantropoch, a teda svojpomocná – od tvorby propagačných materiálov a ich distribúcie po dôkladné prehodnocovanie rozpočtov jednotlivých projektov. Realizácia programu (náklady na administráciu, poskytovanie grantov a školenia) je spolufinancovaná z iných zdrojov.