Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností

Táto informácia bola publikovaná od 28. 03. 2012 do 30. 04. 2012

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zist'ovania o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC) v rámci projektu európskych štatistických zist'ovaní. Svojím obsahom a zameraním nadväzuje na predchádzajúce zist'ovania, ktoré boli uskutočnené v domácnostiach už v rokoch 2005 až 2011. Ciel'om tohto projektu je vytvorit' spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností. Jeho realizácíou sa získava harmonizovaný zdroj údajov o príjmoch, úrovni a štruktúre chudoby a sociálnom vylúčení v krajinách Európskej únie. To umožňuje nielen analyzovanie životnej úrovne domácností na Slovensku, ale i medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie.

Na Slovensku bolo do zist'ovania pre rok 2012 zaradených takmer 6000 domácností vo viac ako 300 obciach, medzi nimi aj mesto Pezinok.
Zist'ovanie sa uskutoční od 1. apríla do 30. apríla 2012.

V tomto období vybrané domácnosti vo Vašom meste navštívi pracovník poverený funkciou opytovatel'a, ktorý je povinný preukázat' sa v domácnostiach osobitným poverením. Všetky informácie a názory, ktoré nám v rámci tohto zist'ovania domácnosti poskytnú, budú
anonymné a použité výlučne na štatistické účely. Ochranu dóvernych údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov. Za ochranu dóvernych údajov zodpovedá Štatisticky úrad Slovenskej republiky.