Prepnúť na plnú verziu


Úspech projektu Mestskej polície na národnej úrovni

Táto informácia bola publikovaná od 28. 09. 2010 do 28. 10. 2010

Mestská polícia Pezinok sa aj tento rok uchádzala svojim projektom Poznaním k hodnotnému životu o najvyššie priečky v národnej súťaži o Najlepší projekt v oblasti prevencie kriminality realizovaný na Slovensku. Súťaž vyhlásila Rada vlády SR pre prevenciu kriminality, v ktorej sme sa počas prvého kola dostali najprv medzi štyri najlepšie projekty a následne, vo finálovom kole ho náš koordinátor prevencie kriminality obháhil. Tesným rozdielom získal pre Pezinok ďalší významný úspech v podobe druhého miesta.

Mesto Pezinok teda opätovne získalo na národnej úrovni druhé miesto, ktoré nás opäť zaradilo medzi projekty reprezentujúce krajiny EÚ v medzinárodnej súťaži. V decembri 2010 sa uskutoční finálové kolo najlepších projektov v Bruseli, kde budeme reprezentovať nielen mestskú políciu a mesto, ale aj Slovenskú republiku! Náš projekt bude opäť súťažiť v silnej konkurencii v kategórii Najlepšia prax.

Poznámka: Projekt Poznaním k hodnotnému životu sa tak od roku 2007 dvakrát umiestnil medzi 15 najlepších projektov realizujúcich prevenciu kriminality v Európskej únii. Touto cestou preto ĎAKUJEME všetkým spolupracovníkom, podporovateľom a priaznivcom našich aktivít.

 

Miroslav Schlesinger
Mestská polícia Pezinok