Úspech projektu Mestskej polície na národnej úrovni

Táto informácia bola publikovaná od 28. 09. 2010 do 28. 10. 2010

Mestská polícia Pezinok sa aj tento rok uchádzala svojim projektom Poznaním k hodnotnému životu o najvyššie priečky v národnej súťaži o Najlepší projekt v oblasti prevencie kriminality realizovaný na Slovensku. Súťaž vyhlásila Rada vlády SR pre prevenciu kriminality, v ktorej sme sa počas prvého kola dostali najprv medzi štyri najlepšie projekty a následne, vo finálovom kole ho náš koordinátor prevencie kriminality obháhil. Tesným rozdielom získal pre Pezinok ďalší významný úspech v podobe druhého miesta.

Mesto Pezinok teda opätovne získalo na národnej úrovni druhé miesto, ktoré nás opäť zaradilo medzi projekty reprezentujúce krajiny EÚ v medzinárodnej súťaži. V decembri 2010 sa uskutoční finálové kolo najlepších projektov v Bruseli, kde budeme reprezentovať nielen mestskú políciu a mesto, ale aj Slovenskú republiku! Náš projekt bude opäť súťažiť v silnej konkurencii v kategórii Najlepšia prax.

Poznámka: Projekt Poznaním k hodnotnému životu sa tak od roku 2007 dvakrát umiestnil medzi 15 najlepších projektov realizujúcich prevenciu kriminality v Európskej únii. Touto cestou preto ĎAKUJEME všetkým spolupracovníkom, podporovateľom a priaznivcom našich aktivít.

 

Miroslav Schlesinger
Mestská polícia Pezinok