Prepnúť na plnú verziu


Filfriends aktivizujú mladých v Pezinku, Modre a okolí

Táto informácia bola publikovaná od 18. 06. 2012 do 18. 07. 2012

Mladí filantropi Filfriends rozdelili 1035 eur piatim projektom, ktoré v priebehu tohto leta opäť zrealizuje mládež v našom regióne.

V roku 2012 pokračuje už 8. ročník klubu Mladých filantropov vďaka podpore Malokarpatskej komunitnej nadácie REVIA, Nadácie SPP a Asociácie komunitných nadácií Slovenska. Do programu sa tento rok pridali k minuloročným členom ďalší traja mladí ľudia, ktorí sa učia „nadačnej“ práci ako napríklad nastavenie kritérií grantu, pripravenie grantovej výzvy, vyhodnotenie prihlásených projektov a v neposlednom rade administrácia a kontrolovanie realizácie. Veľkou motiváciou stať sa dobrovoľníkom bolo okrem získania nových vedomostí, skúseností a spoznania nových ľudí, aj jedinečná možnosť podporiť mladých ľudí pri premene ich myšlienok na činy prostredníctvom realizovania aktivít pre svojich rovesníkov a okolie.

Spomedzi 13 prihlásených projektov, Filfriends spoločne vybrali päť najlepších, ktoré sa prostredníctvom zaujímavých projektov uchádzali o grant. Tri projekty budú realizované v Pezinku, jeden v Modre a jeden vo Vištuku. Celkovo tak tento rok Filfiriends rozdelili 1035 eur. S realizáciou projektov začíname v júni až do konca leta.  

Viac informácií o jednotlivých projektoch, ale aj o dobrovoľníckej skupine Mladí Filantropi nájdete na www.filfriends.wbl.sk a na facebookovej stránke Filfriends: MLADÍ FILANTROPI.

Podporené projekty Miesto
Mládež do pohybu Modra
Schody lásky Pezinok - Grinava
Zajtra to už bude dobré Pezinok
Dôležité je vedieť ako Pezinok
Vištucké jabĺčko Vištuk


Úspešným uchádzačom o grant srdečne gratulujeme a tešíme sa na spoluprácu!