Aktuálne platné opatrenia a miesta na testovanie v Pezinku

Táto informácia bola publikovaná od 22. 11. 2021 do 26. 11. 2021

Od pondelka 22. novembra ostáva okres Pezinok  v 2. stupni ohrozenia, teda v bordovej farbe podľa COVID automatu. Deti od 2 do 12 rokov sa po novom dostanú do nákupných centier, reštaurácií, kín, divadiel a na krúžkovú činnosť do súkromných klubov len s negatívnym výsledkom antigénového testu. Pre krúžky v centrách voľného času a v základných umeleckých školách sa nič nemení.

V platnosti ostávajú aj tieto opatrenia:

  • V interiéri je povinné nosenie respirátorov s označením FFP2 , v exteriéri pri vzdialenosti menšej ako 2 m môžete mať aj rúško.
  • Hromadné podujatia a bohoslužby sú povolené v prípade neočkovaných len pre maximálne 6 osôb. Pokiaľ je podujatie v režime OP (očkovaní, prekonaní), povolená kapacita je maximálne 100 osôb, pričom je organizátor povinný robiť zoznam účastníkov.
  • Svadby sú povolené len v režime OP a povolených je na nich maximálne 20 osôb, pričom musia robiť zoznam účastníkov.
  • V reštauráciách je povolená konzumácia jedál v interiéri v režime OP s podmienkou maximálne 4 osôb pri stole alebo osoby zo spoločnej domácnosti pri jednom stole. Stále ostávajú v platnosti dvojmetrové rozostupy medzi stolmi v reštauráciách.
  • Vo fitnescentrách je v režime OP povolená kapacita maximálne 20 osôb alebo minimálne 15 m2 na osobu.
  • Wellness, aquapark a kúpele majú povolené v režime OP maximálne 10 účastníkov.
  • Múzeá, galérie a výstavné siene fungujú v režime OP bez obmedzení.

 

Miesta, kde sa môžete dať v Pezinku otestovať

V Pezinku máme 2 mobilné odberné miesta, kde vás otestujú antigénovými i PCR testami. Prvé MOM o sa nachádza na Bratislavskej ulici 85. Otvorené je denne od 10.00 do 22.00 h. Cena antigénového testu je 10 €. Pokiaľ by ste si so sebou priniesli svoj test, cena za testovanie bude 3,50 €. Na antigénové testovanie sa neobjednáva, stačí prísť a počkať. Výsledok dostanete v papierovej podobe. Ak potrebujete urobiť PCR test, na tomto mobilnom odbernom mieste ho vykonávajú v rovnakých časoch ako antigénové testy. Keď máte výmenný lístok od lekára alebo ste dostali pridelený termín od Národného centra zdravotníckych informácií, za PCR test neplatíte. Ako samoplatca sa na test môžete objednať cez stránku https://sk.lab.online/covid-19-pcr-vyter-1, kde zaň zaplatíte 50 €. Výsledok PCR testu dostanete formou sms správy i mailom do 24 hodín.

 

Druhé mobilné odberné miesto nájdete na Moyzesovej 10. Otvorené je denne od 7.00 do 12.00 h a od 12.30 do 16.00 h. Cena antigénového testu je 15 €. Pokiaľ sa objednáte elektronicky na https://services.bookio.com/smilemom-pcr-ag-pezinok-moyzesova-10akcia-ag-899-eur/widget, je cena 8,99 €. Cena PCR testu STANDART je 59 € a PCR testu EXPRESS 69 €. Výsledok PCR testu STANDART príde do druhého dňa do 14.00 h. Ak absolvujete PCR test EXPRESS, musíte naň prísť do 11.30 h a výsledok dostanete v danom dni do 20.00 h. Pokiaľ sa objednáte na PCR test NESKORÝ EXPRES, ktorý je možné urobiť kedykoľvek počas pracovnej doby MOM, výsledok vám príde do polnoci v danom dni. Jeho cena je 89 €. Všetky výsledky dostanete formou sms správy, mailom i v podobe QR kódu do aplikácie Greenpass.

 

Zdroj: https://automat.gov.sk/pezinok