Stanovisko k plochám slúžiacim pre politickú prezentáciu kandidádov do VÚC

Táto informácia bola publikovaná od 23. 10. 2017 do 30. 10. 2017

STANOVISKO MESTA PEZINOK K PLOCHÁM SLÚŽIACIM PRE POLITICKÚ PREZENTÁCIU KANDIDÁTOV DO VÚC

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Pezinok č. 11/2017 stanovuje podmienky umiestňovania plagátov na verejných priestranstvách počas volebnej kampane. Verejné priestranstvá sú jasne definované ako plochy v majetku mesta. Ide o reklamné zariadenia v správe Pezinského kultúrneho centra a v majetku mesta. Ich zoznam je prílohou spomínaného VZN. Toto VZN však nerieši a ani nemôže riešiť umiestňovanie reklamných zariadení (pútačov, bilbordov, plagátov a pod.) na súkromných pozemkoch či súkromných stavbách.

Reklamné zariadenia - stojany, ktoré použili kandidáti Oliver Solga a Roman Mács, sú umiestnené na súkromných pozemkoch. Umiestnením týchto pútačov nebolo porušené žiadne VZN. Boli riadne objednané v súkromnej spoločnosti.

Maroš Borza, Rastislav Blaško a ďalší sa mýlia alebo vedome klamú verejnosť, keď tvrdia, že spomínaní kandidáti na poslancov BSK sa dopúšťajú porušovania VZN a mesto takéto konanie prehliada. Aj títo dvaja kandidáti majú umiestnenú svoju reklamu na súkromných zariadeniach, ktorých sa uvedené VZN rovnako netýka.


Prednosta MsÚ Pezinok