Stanovisko mesta Pezinok k aktivite nadácie Pontis

Táto informácia bola publikovaná od 21. 06. 2017 do 28. 06. 2017

9. júna 2017 sa naše mesto, tak ako po iné roky, zapojilo do aktivít Nadácie PONTIS s názvom "Naše mesto". Dobrovoľníci z rôznych firiem zapojených do tohto projektu vykonávajú už niekoľko rokov bezplatne rôzne verejnoprospešné práce v prospech miest a obcí po celom Slovensku. V tomto roku to bolo natieranie plota Zámockého parku. Na začiatku práce prišiel brigádnikom poďakovať (aj za prácu v minulých ročníkoch) primátor mesta Oliver Solga.

V tejto súvislosti sa na nás obrátil pán Marek Richter z Nadácie PONTIS, ktorý žiadal vysvetlenie k tvrdeniam Slavomíra Repku na blogu SME, že práce boli vykonávané na cudzom majetku, keďže plot bol podľa neho prenajatý majiteľovi zámku a pracovníci mesta vykonávali súčinnosť nezákonne (podľa neho nemali v ten deň dovolenku).

Vedenie mesta ubezpečilo predstaviteľov Nadácie PONTIS, že plot zámku je v majetku mesta, nebol nikdy prenajatý a práce boli vykonávané v súlade so stanovami Nadácie a v prospech občanov mesta.

Tvrdenia Slavomíra Repku na blogu SME sú hrubým klamstvom a znevažovaním dobrovoľníckej práce Nadácie PONTIS, ako aj práce pracovníkov mestského úradu. Boli, tak ako väčšina jeho príspevkov na blogu, vykonštruované s cieľom poškodiť vedenie a pracovníkov mesta.
 

P.S. Ako nás 19. 6. 2017 informovala Karin Boboková z Nadácie Pontis náš projekt s názvom "Obnova náteru plota Zámockého parku" bol zaradený medzi úspešne ukončené projekty. A ďalej dodala: "Sme radi, že sme mohli podporiť váš projekt a spolupracovať s Vami."