Prepnúť na plnú verziu


Výzva poslancov Mestského zastupiteľstva ohľadom územného plánu mesta Pezinok

Táto informácia bola publikovaná od 15. 04. 2016 do 30. 04. 2016

Vedenie mesta Pezinok sa už od októbra minulého roka opakovane pokúša získať rozhodnutie o preskúmaní súladu návrhu územného plánu mesta Pezinok v zmysle §25 odsek 5 stavebného zákona, od nižšie uvedeného štátneho úradu, ktoré by mu umožnilo schváliť nový územný plán. Preto sa primátor mesta obrátil na poslancov, aby sa pridali k oprávnenej výzve mesta a mesto mohlo nový územný plán schváliť. Výzvu podáva mesto a poslanci MsZ i preto, že nižšie menovaný štátny orgán vo veci pol roka nekoná.


Text výzvy:

Vážený pán Mgr. Tomáš Mateička,

vedúci odboru výstavby a bytovej politiky

Okresný úrad, Bratislava I,

my, poslanci Mestského zastupiteľstva v Pezinku, Vás vyzývame, aby ste bez zbytočného odkladu preskúmali súlad návrhu územného plánu mesta Pezinok (v zmysle  § 25, odsek 5 stavebného zákona). Ignorovanie našej požiadavky vaším úradom od decembra minulého roka je bezprecedentným počínaním, ktoré je proti duchu proklamovanej spolupráce štátnej správy a samosprávy.

Tvorbu nášho nového územného plánu už viac ako päť rokov pripravovala renomovaná spoločnosť AUREX a odborne spôsobilá externá pracovníčka. Odstránili sme všetky prekážky, ktoré bránili schváliť územný plán v riadnom čase a dorokovali sme všetky pripomienky definované vaším úradom.

Vážený pán vedúci odboru, sme presvedčení aj po konzultácii s pracovníkmi Bratislavského samosprávneho kraja, že nič nebráni tomu, aby váš úrad vyhovel našej žiadosti.
 

Uznesenie prijali poslanci Mestského zastupiteľstva v Pezinku na svojom riadnom zasadaní 14. apríla t.r.
Za uznesenie hlasovali všetci prítomní poslanci, okrem B. Mizerovej, M. Šipoša a I. Hianika.