Stanovisko vedenia mesta Pezinok k článku v Srdci Pezinka

Táto informácia bola publikovaná od 27. 05. 2015 do 23. 06. 2015

Poslanec Milan Grell v Srdci Pezinka č. 4 na str. 8 vo svojom článku „Morálny kódex? V Pezinku?“ nevyberaným spôsobom útočí na viceprimátora Miloša Andela, keď uviedol nepravdivé údaje o predaji pozemkov a zavádzajúce tvrdenia o prepojení viceprimátora a spoločnosti Stavoimpex. Preto uverejňujeme fakty, o ktorých sa každý, kto chce vedieť pravdu, môže presvedčiť:

  1. Dňa 12. 2. 2015 bol predložený na rokovanie a schválenie Zastupiteľstvu návrh na predaj pozemkov Stavoimpexu Holíč na Muškáte. Znalecký posudok bol na sumu  22,09 eur za m2 a jednalo sa celkom o 552 m2. Takto to prerokovala aj Ekonomická komisia (sú v nej aj poslanci za Srdca Pezinka). Viceprimátor Andel na rokovaní Zastupiteľstva predložil návrh, aby bola suma zvýšená na 25 eur za m2. Nikto z poslancov, ani M. Grell, ani nikto zo Srdca Pezinka, nenavrhol vyššiu cenu, hoci mal na to právo. Pozemok bol teda predaný za 25 eur m2, spolu za 13 800 eur. Jednalo sa o bezvýznamných desať pozemkov vo veľkosti od 1 metra po 161 m2 (v jednom prípade), teda nie o ucelený pozemok. (M. Grell pre istotu neuviedol cenu znaleckého posudku, pretože by musel priznať, že M. Andel ako jediný navrhol vyššiu cenu)
     
  2. M. Grell zamlčal, že za cca 50 euro (vtedy 1500 Sk) sa predávali v roku 2008 ucelené pozemky, ktoré prirodzene mali väčšie využitie a tým aj hodnotu. Boli to štyri pozemky, z toho 2 bezprostredne susediace o výmere 187, 240 a 437 m2.
     
  3. M. Grell textom: „Má pán Andel s touto právnickou osobou súkromné či obchodné vzťahy? Na túto otázku pán Andel odpovedal svojím návrhom na rokovaní MsZ. Prečo by inak tento návrh podával?“ vedome podsúva čitateľovi korupčné prepojenie  Stavoimpexu a M. Andela. Jeho výmysel je nielen klamstvom, ale nemá ani logiku. Ak by totiž bol M. Andel prepojený so Stavoimpexom, prečo by navrhol za pozemky vyššiu sumu, ako bol znalecký posudok?


Poslanec Grell teda svojim článkom o porušení Etického kódexu viceprimátorom M. Andelom  naznačuje prepojenie viceprimátora Andela so Stavoimpexom. Je to nehorázna drzosť z úst človeka, ktorého firmu Grafit Stav riešil Stavebný úrad v Pezinku, ktorý mu za „čiernu“ stavbu udelil pokutu 4 000 eur. Bolo to v roku 2011, v čase keď bol M. Grell poslancom mestského zastupiteľstva. Týkalo sa to bytovky na Holubyho ulici a mimochodom, iba nedávno doriešil povinnosť vybudovať k tejto budove 8 parkovísk. S veľkorysým pochopením mesta ich po rokoch konečne teraz vybudoval pri Koníčkovi.
Vedenie mesta si za všetkým, čo je tu napísané, stojí a ponúka k dispozícii ktorémukoľvek občanovi listinné dôkazy, aby si každý mohol vytvoriť názor o tom, ako pán Grell manipuluje s faktami.
Redakcia Srdca Pezinka, napriek povinnosti  vyplývajúcej z tlačového zákona, odmietla viceprimátorovi M. Andelovi uverejniť jeho stanovisko.


Vedenie mesta Pezinok