Prijímanie detí do nových tried MŠ na elokovanom pracovisku Na bielenisku 2

Táto informácia bola publikovaná od 28. 04. 2015 do 28. 05. 2015

Mesto Pezinok sa snaží uspokojiť zvýšený záujem o umiestnenie detí do materských škôl, po „spoločnom zápise do MŠ“, ktorý sa konal dňa 11.03.2015. Mesto pracuje na zvýšení kapacít materských škôl vybudovaním nových dvoch tried v priestoroch Základnej školy Na bielenisku.
Dve triedy zvýšia kapacitu Elokovaného pracoviska Na bielenisku 2, Pezinok, ktoré je organizačnou súčasťou Materskej školy gen. Pekníka 2 v Pezinku.

Po konzultácii s riaditelku MŠ gen. Pekníka 2 v Pezinku p. Bc. Editou Varechovou, o spôsobe obsadzovania novovytvorených miest, vyplynulo, že pani riaditelka bude postupovat rovnakým spôsobom, ako pri zriadení nových elokovaných pracovísk Na bielenisku 2 a na Cajlanskej 7;

  • Školský úrad spracuje zoznam všetkých detí, ktoré splnili podmienky prednostného prijatia, (t.j. vek dieťaťa 3 roky do konca r. 2015, nástup dieťaťa do MŠ v septembri 2015, dieťa má trvalý pobyt v Pezinku)*, ale neboli prijaté do materských škôl v zriadovatelskej pôsobnosti Mesta Pezinok po spoločnom zápise. Súčastou zoznamu bude aj pôvodná prihláška dieťaťa, podaná na „spoločnom zápise do MŠ“ dňa 11.03.2015. Deti budú v zozname zoradené od najstaršieho dieťaťa po najmladšie.
     
  • Na základe tohto zoznamu pani riaditeľka postupne, v období 10.6. - 15.6.2015, osloví zákonných zástupcov detí, s ponukou na ich umiestnenie v elokovanom pracovisku Na Bielenisku 2. Bližšie informácie zákonným zástupcom detí podá pani riaditeľka pri ponuke voľného miesta. Podmienkou prednostného prijatia dieťaťa je splnenie vyššie uvedených podmienok*.


Prosíme zákonných zástupcov detí, aby čakali na výzvu riaditelky MŠ gen. Pekníka.

Poznámka: V prípade, ak po prijatí detí, ktoré splnili podmienky prednostného prijatia do MŠ už pri spoločnom zápise dna 11.03.2015, zostane v nových triedach elok. pracoviska Na bielenisku voľná kapacita, bude vyhlásené nové kolo na prijatie dalších uchádzačov. Informácia o tejto
možnosti bude zverejnená stránke Mesta Pezinok.


V Ý Z V A

Mesto Pezinok žiada zákonných zástupcov detí, ktoré navštevujú MŠ, alebo dostali rozhodnutie o prijatí do MŠ od septembra 2015, aby, v prípade ak dieťa do materskej školy nenastúpi, túto skutočnosť čo najskôr oznámili riaditelke príslušnej materskej školy.

Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu, pri snahe čo najefektívnejšie využit kapacitu materských škôl.