Tlačová správa: Petícia za schválenie nového územného plánu mesta Pezinok

Táto informácia bola publikovaná od 16. 01. 2015 do 31. 01. 2015

Na stretnutí občanov, vedenia Mesta Pezinok a poslancov MsZ v Pezinku v Dome kultúry dňa 15. 1. 2015, ktoré sa týkalo územného plánu mesta Pezinok, predstavil petičný výbor v zložení MVDr. Pavol Čech, Pavol Krejčí a Ľubomír Čech  "Petíciu za schválenie nového územného plánu mesta Pezinok, ktorou žiadame príslušné štátne orgány, aby konali v zmysle stavebného zákona a aby sa schvaľovací proces zbytočne bezdôvodne nenaťahoval".

Túto petíciu môžu podpísať všetci občania, ktorým záleží na schválení nového územného plánu. Je dostupná na Mestskom úrade Pezinok, v kancelárii prvého kontaktu.

Primátor Mgr. Oliver Solga, prednosta MsÚ Pezinok Mgr. Miroslav Šebesta a odborne spôsobilá osoba na územné plánovanie Bc. Bibiána Piršelová informovali o uskutočnených krokoch a rokovaniach Mesta Pezinok v tejto veci.

Podstatou problému schválenia nového územného plánu mesta Pezinok je skutočnosť, že štátne orgány v niektorých prípadoch vydávali neštandardné stanoviská následkom čoho proces schvaľovania ÚPN Mesta Pezinok trvá už viac ako 5 rokov. Mnohí účastníci včerajšieho stretnutia spájali postup štátnych orgánov s kauzou odporu Pezinčanov proti skládke v Novej jame.