Prepnúť na plnú verziu


Register obnovenej evidencie pozemkov (ROEP) v Pezinku ukončený

Táto informácia bola publikovaná od 10. 09. 2014 do 10. 11. 2014

Projekt „Register obnovenej evidencie pozemkov v kat. území Pezinok (ROEP)“ je schválený rozhodnutím, ktoré vydal Okresný úrad Pezinok , katastrálny odbor pod. Číslo : OU-PK-KOI 1/2014/ROEP Pezinok v Pezinku dňa: 1. 7. 2014, právoplatné 30. 7. 2014.
Informačné výpisy z listu vlastníctva na jednotlivé nehnuteľnosti s uvedeným vlastníkom je možné pozrieť na internetovej stránke www.katasterportal.sk.

V prípade, ak ste zistili nehnuteľnosť, ktorá by Vám alebo Vašim predchodcom mohla patriť, obráťte sa na Okresný úrad Pezinok, katastrálny odbor, resp. postupujte podľa ustanovení zákona NR SR č. 180/1995 Z.z. o niektorých opatreniach na usporiadanie vlastníctva k pozemkom v znení neskorších predpisov.

Ak je vlastník evidovaný v katastri nehnuteľností ako nezistený vlastník a preukáže vlastnícke práva verejnou listinou alebo inou listinou, zapíše Okresný úrad, katastrálny odbor vlastníka podľa § 34 katastrálneho zákona.

Ak vlastník je známy ale miesto jeho trvalého pobytu alebo sídla nie sú známe, alebo ak pri vlastníkovi nie sú evidované iné osobné údaje ako meno a priezvisko, zapíše Okresný úrad, katastrálny odbor tieto údaje po predložení príslušných dokladov, ako sú najmä občiansky preukaz, rodný list, sobášny list a iné.

Na základe vykonaného zápisu do katastra nehnuteľností zanikne správa Slovenského pozemkového fondu (ďalej len “SPF“) alebo správa štátnej organizácie lesného hospodárstva (ďalej len “ŠOLH“). Pri usporiadaní právnych vzťahov k pozemkom , ktorých vlastník je nežijúcou osobou je potrebné podať na príslušný okresný súd žiadosť o začatie dedičského konania.