Prosba o pomoc po požiari chaty v Kučišdorfe

Táto informácia bola publikovaná od 27. 12. 2019 do 31. 12. 2019

Bohužiaľ, nie všetci sme mali pokojné Vianoce. V noci počas druhého sviatku vianočného horela v rekreačnej oblasti v Kučišdorfskej doline chata využívaná na trvalé bývanie. V tom čase sa v nej nachádzali jej traja obyvatelia - manželský pár s dcérou. Bolo obrovským šťastím, že všetci traja prežili, avšak dvaja z nich skončili v ružinovskej nemocnici v Bratislave s popáleninami a poleptaniami.

Na mieste požiaru zasahovali profesionálne jednotky Hasičského a záchranného zboru SR z Pezinka a zo Senca, ako aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru z Pezinka. Záchranná akcia trvala celú noc. Aj napriek rýchlemu zásahu záchranárskych zložiek sa podkrovie a 1. poschodie chaty zachrániť nepodarilo - zhoreli do tla.

“Takmer okamžite sa zdvihla obrovská vlna spolupatričnosti, ktorú si veľmi vážim. Chcem sa touto cestou úprimne poďakovať všetkým susedom poškodenej rodiny, ktorí neváhali ani minútu a pomáhali nielen pri hasení, ale aj odpratávaní následkov požiaru, resp. pri organizovaní pomoci pre túto rodinu. Veľké poďakovanie patrí aj príslušníkom HaZZ SR z Pezinka a Senca, ako aj našim dobrovoľným hasičom z Pezinka za ich rýchly a profesionálny zásah. Vďaka nim nezhorela celá chata do tla,” uviedol primátor Pezinka Igor Hianik.

Okrem primátora Pezinka je s príbuznými poškodených obyvateľov v kontakte aj viceprimátorka Mária Waginegerová, ktorá za mesto koordinuje konkrétnu pomoc zo strany referátu sociálnej starostlivosti. Mesto Pezinok je tejto rodine pripravené pomôcť materiálne aj finančne.

Milí Pezinčania, ak by ste finančne chceli pomôcť aj Vy, so súhlasom rodiny poskytujeme ich číslo účtu:
SK58 0900 0000 0000 1901 9107

Za Vašu akúkoľvek finančnú či materiálnu pomoc v mene rodiny ĎAKUJEME.

Zdroj foto: susedia poškodenej rodiny a mesto Pezinok