Prepnúť na plnú verziu


Počas druhého skríningového testovania bolo menej pozitívnych prípadov ako v prvom kole

Táto informácia bola publikovaná od 01. 02. 2021 do 05. 02. 2021

Druhé skríningové testovanie sa v Pezinku uskutočnilo od 30. do 31. januára. Odhalilo 96 pozitívnych na vírus COVID-19, čo predstavuje 0,877 %. Celkovo sa prišlo do odberných miest dať otestovať 10 936 ľudí. Počas prvého skríningového testovania ( 18. až 26. január) otestovali na odberných miestach 16 462 ľudí, z ktorých bolo 184 pozitívnych.

Do tejto štatistiky sa zarátavalo 6 odberných miest zriadených mestom, ako aj ďalšie mobilné odberné miesto na Bratislavskej ulici,  ktoré fungovalo aj počas víkendu.
Pezinok počas uplynulého víkendu ( 30. a 31. január ) otvoril 6 odberných miest s deviatimi tímami. Nachádzali sa  na ZŠ Kupeckého, ZŠ Fándlyho, ZŠ Na bielenisku, v Dennom centre na Oreší, v Pezinskom kultúrnom centre a Futbalovom štadióne PSČ.

Mesto opäť využilo aplikáciu Rýchlejšie.sk  Vďaka nej sa mohli záujemcovia o testovanie zaregistrovať dopredu online a objednať sa na konkrétny deň, čas i mestské odberné miesto. Po vykonaní testu dostali do mailu elektronický certifikát. Priebeh celého testovania bol bezproblémový. Ľudia na jednotlivých odberných miestach strávili len pár minút.