Prepnúť na plnú verziu


Mesto úspešne bojuje proti nepojazdným autám na parkoviskách

Táto informácia bola publikovaná od 11. 01. 2021 do 16. 01. 2021

Budete mať viac miesta na parkovanie. Vďačiť za to môžeme pezinskej mestskej polícii. Tento rok sa jej podarilo odstrániť 71 nepojazdných vozidiel, ktoré zaberali parkovacie miesta v rôznych častiach Pezinka.

S nepojazdnými autami bojujú už niekoľko rokov. Prvým krokom k ich odstráneniu je nalepenie nálepky na okná auta. Väčšina majiteľov takýchto vozidiel sa ozve veľmi skoro, vo výnimočných prípadoch sa stáva, že na výzvu nikto nereaguje. Deje sa to najmä vtedy, keď sa nepodarí vypátrať majiteľa vozidla. Vtedy môže mesto  po uplynutí lehoty 60 dní vozidlo odstrániť. Pezinku sa podarilo ešte v roku 2017 uzavrieť zmluvu so spoločnosťou, ktorá robí túto službu pre Pezinok bezplatne. V roku 2018 muselo dať mesto odtiahnuť takýmto spôsobom 4 autá. O rok neskôr už len jedno, no a minulý rok žiadne.

Najviac nepojazdných áut nájdeme v Pezinku pri dnes už neexistujúcom hypermarkete Hypernova. Keďže ide o súkromný pozemok, mesto s nimi nemôže nič robiť, pokiaľ nemá súhlas majiteľa pozemku.

Mestskí policajti pravidelne monitorujú jednotlivé časti mesta, preto presne vedia, keď sa niekde vyskytne nepojazdné vozidlo. V prípade, že viete o nejakom vo vašom okolí, môžete to dať vedieť mestskej polícii.