Prepnúť na plnú verziu


Deti zo školského klubu detí ZŠ Orešie sú nominované na Detský čin roka

Táto informácia bola publikovaná od 07. 10. 2020 do 14. 10. 2020

Náruč dobrých skutkov je projekt detí zo školského klubu na ZŠ Orešie. Je zložený z troch aktivít a to pomoc bezdomovcom, pomoc zvieratkám a pomoc seniorom.  Počas pandémie koronavírusu deti aktívne pomáhajú všetkým, ktorí to potrebujú. Aj preto bola ich pomoc nominovaná na Detský čin roka.

Situácia s pandémiou  deťom  a ich následnej spolupráci s miestnom komunitou veľmi nepriala. Preto sa rozhodli ju pretransformovať do pomoci obyvateľom  mesta Pezinok. V prvej časti projektu pomohli nocľahárni. Ľuďom bez domova putovalo 15 pracích prostriedkov, 24 kusov aviváže, spoločenské hry, kvety na výsadbu a všetko potrebné na to, aby si klienti zariadenia mohli skrášliť prostredie. Druhý diel pomoci išiel  Občianskemu združeniu Pomoc opusteným zvieratám Pezinok – OZ POZP. Deti spolu s učiteľmi nakúpili zvieratám granule, konzervy a iné krmivo. Cieľom zatiaľ posledného  kola pomoci sa stalo Zariadenie opatrovateľskej služby v Pezinku, ktoré dostalo 250 kusov jednorazových ochranných rúšok.

Deti vďaka nezištnej pomoci prispeli k zlepšeniu života ľudí i zvierat v ich okolí. Nemohli tak vzhľadom na opatrenia v súvislosti s pandémiou urobiť osobne ale v zastúpení svojich vychovávateľov Kristíny Habovej a Dušana Caja.

„Prínosom projektu bolo v prvom rade upevnenie povedomia o dobrovoľníctve. Deti pochopili potrebu a význam vzájomnej pomoci a zároveň mali zodpovednosť, keď participovali pri prerozdelení  jednotlivých položiek. Mnohých žiakov  to motivovalo k ďalšiemu dobrovoľníctvu,“ poznamenala učiteľka Kristína Habová.

Ak každý z nás prispeje svojou trochou, bude si viac všímať svoje okolie a ľudí okolo seba, svet sa stane lepším miestom pre život nás i budúcich generácií. Pomôžte im získať viac hlasov.  Hlasovať môžete v priloženom linku:

http://detskycin2020.ludialudom.sk/detskycinroka/ziaci-skd-zalozili-projekt-naruc-dobrych-skutkov/?fbclid=IwAR3fzXrKzr0lw4ijoTUS5PLNqXLx3uC1J0EIXSmO1iHZOgZLJg84GzUtUDQ