Chcete sa stať členom volebnej komisie?

Táto informácia bola publikovaná od 03. 01. 2020 do 10. 01. 2020

Máte záujem zúčastniť sa na Voľbách do NR SR 29. februára 2020 viac ako len volič? Môžete sa stať členom okrskovej volebnej komisie. Stačí, ak svoj záujem vyjadríte prostredníctvom správy na mailovú adresu volby@msupezinok.sk alebo telefonicky (v úradných hodinách) na telefónnom čísle 033/6901 126.

Volebná komisia musí mať minimálne päť členov. Každá politická strana alebo koalícia, ktorá kandiduje vo voľbách 2020, môže do okresnej alebo okrskovej volebnej komisie delegovať jedného člena a jedného náhradníka. Chýbajúci počet sa dopĺňa nezávislými členmi. Členom volebnej komisie sa môže stať každý, kto dovŕšil 18 rokov, je spôsobilý na právne úkony a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky.

Okrsková volebná komisia okrem iného zabezpečuje správny priebeh hlasovania, dopisuje voličov do zoznamu, počíta hlasy či vyhotovuje zápisnicu o priebehu a výsledku hlasovania. Činnosť člena okrskovej volebnej komisie sa začína o 6.00 h, končí sa po sčítaní všetkých hlasov a po podpísaní zápisnice.

Odmena člena okrskovej volebnej komisie je 50,06 €.